Tarja Taarup

Er født og opvokset i Finland, de tusinde søers land, men har boet over halvdelen af sit liv i Danmark.
Hendes billeder gengiver ikke alene stemninger og naturen i begge lande, men også sindsstemninger som afsavn, fremmedhed og forsoning. Vand er hendes element, og hun føler fred og ro ved vandet.
Hun har tabt mit hjerte til den nordiske natur, både den blide og bølgende danske, og det barskere landskab højere nordpå. Havet er det bindeled, der får det hele til at gå op i en højere enhed.
Naturen, og dens skønhed, er drivkraften i hendes billeder. Deres form- og farvesprog svinger mellem lys og mørke, drømme og dramatik, ro og lidenskab.
Hun gengiver aldrig naturen direkte, men maler tidløst og vælger ikke at navngive sine malerier, da hun ikke vil fastlåse beskueren i et bestemt indtryk.
Kunst har altid haft en afgørende betydning for hende og hun er en stor beundrer af J. M. W. Turner, og hans disede, gådefulde og ofte dramatiske malerier.
Igennem årene, har hun blandt andet modtaget undervisning af den franske kunstmaler Xavier Nigol og har malet og udstillet på steder som Havarthigaarden i Holte, Island Brygges Kulturhus, Niels Bohr Institut og har igennem en årrække udstillet i galleri Egoné, Bernikowgården på Strøget København samt galleri højriis på Femø.
Kontakt os

Du kan skrive en besked så vender vi tilbage hurtigst muligt.