Maria Wojtiuk

Maria Wojtiuk har i sin egen fantasiverden skabt sine spændende figurer fuld af håb, ønsker, kærlighed og latter. Arbejderne er udført i terrakotta, metal, læder, træ, bronze og aluminium.
Maria Wojtiuk´s arbejder overrasker og fortryller på den måde hun kombinerer materialer. I hendes verden er harmoni, men også det uventede. Det er en uendelig festival af karakterer nøgne eller klædt i kostymer på hjul eller med vinger. Maria elsker dem, det er hendes børn og det er antagelig årsagen til at så mange andre også beundrer dem. Hendes fans køber hendes værker før de forlader hendes atelier. De køber dem i gallerier i Polen og i udlandet. På hendes sidste udstilling i London blev alle hendes værker solgt på åbningsdagen.
Hendes værker går godt i spænd med russiske Lidia Koslovas folkloremalerier, der udstilles på galleri på Femø.
Maria Wojtiuk er uddannet fra Statslig højskole for maling, grafik og skulptur i Gdansk, hvorfra hun fik professor Alfred Wisniewskis diplom. Hun er født i Wroclaw i 1953 og har deltaget i mere end 100 nationale og internationale udstillinger. Hendes værker findes på museer og i kunstsamlinger i ind – og udland.
Her vises eksempler på nogle af hendes værker.
Kontakt os

Du kan skrive en besked så vender vi tilbage hurtigst muligt.